Wie ben ik
Mijn naam is Bernadette van Klink en ik ben in 1968 geboren. Ik ben opgegroeid in een klein dorp en woonde samen met mijn ouders en een zus die een paar jaar jonger is. Mijn vader werd ziek toen ik negen jaar was. Dit heeft een grote invloed gehad op onze gezinssituatie. Hij lag geregeld in het ziekenhuis en was snel vermoeid. Hierdoor konden we als gezin minder ondernemen dan mijn ouders graag wilden. Maar ze lieten dit niet aan mijn zus en mij merken.
Door de ziekte van mijn vader heb ik er voor gekozen om geneeskunde te gaan studeren. Maar behalve interesse in de reguliere geneeskunde, ben ik ook altijd geïntereseerd geweest in de complementaire geneeswijzen. In de zesde klas van de lagere school was het gebruikelijk dat iedere scholier een boek kreeg als aandenken aan de lagere school. De meeste leerlingen vroegen om een roman. Maar ik wilde een boek over kruidengeneeskunde hebben (en kreeg het ook).
Ik heb geneeskunde gestudeerd in Groningen en ben in 1999 afgestudeerd. Op elke universiteit geneeskunde in Nederland zijn werkgroepen Additieve Geneeswijzen, in Groningen met de mooie naam Machaon. Toen ik geneeskunde ging studeren, was dat de eerste werkgroep waar ik me voor aanmeldde.
Na mijn afstuderen heb ik korte tijd in het ziekenhuis gewerkt, maar kwam er al snel achter dat dit niets voor mij was. Daarna ben ik bij de Medische Opvang Asielzoekers (MOA) gaan werken. Tijdens deze periode heb ik de opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid gevolgd en afgerond. Bij de MOA heb ik met veel plezier tot 2006 gewerkt. We hebben in die periode veel protocollen ontwikkeld en deden veel toegeleiding naar de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). 2006-2007 heb ik een sabbatical genomen en een jaar in Azië gereisd. Tijdens deze reis heb ik veel over mijzelf ontdekt en heb ik ook nagedacht hoe ik verder wil in dit leven. Na terugkomst heb ik zeven maanden in de psychiatrie gewerkt om vervolgens bij Treve advies te gaan werken, een bedrijf die gespecialiseerd is in de Medische Advisering en Expertise. Hier heb ik spreekuren (gedaan) in onder andere advisering in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), gehandicaptenparkeerkaarten, Wet Inburgering, bijzondere bijstand en de Participatiewet. Ook doe ik adviseringen aan de IND over vreemdelingen waarbij de IND bijvoorbeeld wil weten of iemand kan reizen en of behandeling in het land van herkomst aanwezig is.
Om mijzelf te ontwikkelen heb ik van 2008 tot 2012 bij het Raja Yoga Instituut de docentenopleiding gevolgd en van 2011 tot 2014 heb ik de opleiding tot Transpersoonlijk therapeut bij Brise suave gevolgd. 2016-2017 heb ik de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie bij de Stichting Educatie Atrium Innovations gevolgd. Verder volg ik geregeld na- en bijscholingen waarmee ik mij blijf ontwikkelen in de natuurgeneeskunde.
Ook ben ik (onder andere) geïnteresseerd in kruidengeneeskunde en de ayurveda. Hoewel ik daar nu nog weinig van af weet, wil ik in de toekomst mijn kennis gaan uitbreiden om ook (één van) deze methodes in mijn werk te integreren.